Medicul primar chirurgie generală Răzvan Popescu, șeful secţiei de Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, supraspecializat în chirurgia laparoscopică şi bariatrică a fost ales noul președinte al Asociației de Chirurgie Minim Invazivă. Anunțul a fost făcut de prof. dr. Cătălin Copăescu în cursul zilei de vineri, 3 decembrie a.c., în timpul conferinței de presă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prima operație laparoscopică efectuată pentru prima dată în România, la Constanța de către prof. univ. dr. Vasile Sârbu.

Chirurgia laparoscopică din Constanța, la ceas aniversar! Vineri, 3 decembrie a.c., se împlinesc 30 de ani de la efectuarea primei operații laparoscopice din România, care a avut loc în municipiul Constanța, la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

„O astfel de intervenție a fost efectuată, în România, pentru prima dată în Constanța, iar acest moment trebuie consemnat și va rămâne ca o pagină importantă în dezvoltarea chirurgiei invazive. Acum 30 de ani s-au întâmplat primele intervenții chirurgicale cu succes, din inițiativa, efortul și conducerea de la Constanța și le mulțumesc acum. A rămas în continuare Constanța un centru foarte puternic în care s-au format chirurgi în acest domeniu de minim invazivă și au fost tratați nenumărați pacienți. Exemplul a fost preluat și de alte centre în România din 1991 (…) Vorbesc în numele Asociației de Chirurgie Minim Invaviză din România, actualul președințe ales este domnul Ciprian Duță, iar viitorul președinte va fi prof. dr. Răzvan Popescu. Sunt sigur că va reuși să ridice și mai sus ștacheta nivelului la care organizația noastră profesională va putea susține chirurgia minim invaviză în România”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu.

Materialul integral il puteti citi accesand urmatorul link —> https://bit.ly/31Fb4fG

Sursa: facebook\AlexAndra Vasile